Składniki
4 Porcje
2 sztuki
Filet z łososia (2 cm)
400 g
Makaron tagliatelle
1 duża garść
Pomidory cherry
4 łyżki
Oliwa z oliwek
2 łyżki
Kapary
Kilka listków
Bazylii
1 garstka
Oliwki
1 sztuka
Cytryna
1 łyżka
Miód
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Łososia dopraw solą i pieprzem, a następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 7-8 minut.
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
- W międzyczasie pokrój pomidory i oliwki na pół. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż pomidory. Dodaj kapary, oliwki oraz sok z 1/2 cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem i miodem.
- Sos wymieszaj z makaronem i ułóż na talerzu.
- Na wierzchu pokrusz upieczonego wcześniej łososia.