Składniki
4 Porcje
1 sztuka
Ser kozi rolada
1/2 małej sztuki
Dynia piżmowa
4 garście
Rukola
2 gałązki
Oregano doniczka
1 łyżeczka
Kumin
1 łyżeczka
Płatki chilii
1/3 szklanki
Oliwa z oliwek
3 łyżki
Ocet balsamiczny
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzej do 160°C z włączonym termoobiegiem.
- Dynię pokrój w kostkę o boku 2 cm, ułóż na blaszce, skrop oliwą, dopraw do smaku kuminem, chili, solą i pieprzem.
- Dokładnie wymieszaj i piecz około 30 minut. Dynia powinna być miękka, ale nie powinna się rozpadać.
- Rukolę umyj i osusz.
- W dużej misce wymieszaj ocet z oliwą oraz solą i pieprzem. Dodaj sałatę i wymieszaj.
- Na górze ułóż pieczoną dynię, pokruszony kozi ser oraz listki oregano.