Składniki
4 Porcje
1/3 sztuki
Filet z łososia
2 sztuki
Cebula biała
3 łyżki
Pasta curry zielona
1 puszka
Mleko kokosowe
2 sztuki
Limonka
2 łyżki
Cukier brązowy
2 łyżki
Sos rybny
1 garść
Groszek zielony
1 garść
Groszek cukrowy
1 szklanka
Ryż biały
4 łyżki
Olej
1 garść
Kolendra świeża
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Rybę pokrój w podłużne kawałki o grubości około 1,5 cm i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pastę curry oraz mleko kokosowe i całość gotuj około 15 minut, aż curry lekko zgęstnieje.
- Po tym czasie dodaj rybę oraz warzywa.
- Gotuj dalej około 8 minut, po czym dopraw do smaku sokiem z limonki, cukrem i sosem rybnym.
- Danie podawaj z gotowanym ryżem oraz świeżą kolendrą.