Składniki
4 PorcjeSposób przygotowania:
-
Mięso przygotować według przepisu
- Brukselki oczyścić i przekroić na pół. Gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty, a następnie odcedzić. W międzyczasie szalotkę obrać i pokroić w krążki.
- Szpinak umyć i osuszyć.
- Na rozgrzaną patelnię wlać olej. Ułożyć brukselki przecięciem w dół, aby się zarumieniły. Smażyć przez około 2 minuty na średnim ogniu. Dodać szalotkę oraz szpinak i smażyć jeszcze około minutę. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku. Dodać masło i ocet do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
- Podawać z sosem.
Boczek z farszem
Boczek wieprzowy bez kości zawijany z farszem z kiełbasy niedżwiedziej i otoczony w marynacie Porto i zawinięty w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.
Skład: boczek wieprzowy bez żeber, bez skóry 84%, morele suszone 5,8% (suszone morele, substancja konserwująca - dwutlenek siarki), marynata (olej roślinny rzepakowy, tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony, przyprawy (w tym GORCZYCA, papryka, pieprz, SELER), sól, aromaty i ekstrakty, cukier), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).