Składniki
4 PorcjeSposób przygotowania:
- Mięso przygotować według przepisu.
- Ziemniaki obrać i pokroić w bardzo cienkie plastry.
- Jajka wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę. Całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
- Umieścić w małym naczyniu żaroodpornym, ciasno ułożyć. Piec w 180°C przez około 40 minut.
- Boczniaki i jarmuż porwać na mniejsze kawałki, pieczarki pokroić na ćwiartki.
- Całość krótko przesmażyć na maśle klarowanym i doprawić do smaku.
- Sos pieczeniowy doprawić musztardą.
Karkówka w marynacie
Mięso z karkówki wieprzowej bez kości ekstra obtoczone w marynacie Innovata i zawinięte w folię do pieczenia. Marynata nie zawiera dodatków E.
Skład: karkówka wieprzowa bez kości 91%, marynata 5,5% (olej roślinny rzepakowy; tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony, przyprawy (w tym GORCZYCA, papryka, pieprz, SELER), sól, aromaty i ekstrakty, cukier), preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat)