Składniki
4 PorcjeSposób przygotowania:
- Mięso przygotować według przepisu.
- Kuskus zaparzyć wrzątkiem.
- W międzyczasie przygotować warzywa. Z pomidorów, papryki i ogórków usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w kostkę.
- Gdy kuskus wystygnie, dodać warzywa, jogurt, oliwę, posiekaną kolendrę oraz sok i skórkę z limonki.
- Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
- Podawać z sosem.
Polędwiczka ze śliwką i morelą
Mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem śliwek suszonych i moreli, obtoczone w marynacie cygańskiej i zawinięte w folię do pieczenia. Marynata nie zawiera dodatków E.
Skład: polędwiczka wieprzowa 83%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, sól, przyprawy, dekstroza, ekstrakt przypraw, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), aromat dymu wędzarniczego), śliwki suszone 2,5% (śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca – E202), morele suszone 2,5% (suszone morele, substancja konserwująca – dwutlenek siarki), woda, preparat do mięs (proszek owocowy, aromat)