Strona Główna Przepisy Sałata z Truskawkami, Tofu i Ser Pleśniowy

Sałata z truskawkami, tofu i ser pleśniowy

Ilość kroków

7

Poziom trudności

Łatwo

Składniki

4 Porcje
2 lub 4 sztuki
Sałata rzymska baby
2 garście
Szpinak baby
2 garście
Rukola
2 garście
Truskawki
1/2 kostki
Tofu
1 garść
Ser pleśniowy
1 garść
Kiełki lucenny
6 łyżek
Olej z pestek dyni
Miód do skropienia
Sok z cytryny do skropienia
Pestki z dyni do posypania
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Truskawki umyj i pokrój w ćwiartki.
  2. Sałatę rzymską opłucz i również pokrój w ćwiartki.
  3. Listki szpinaku przebierz, delikatnie opłucz i osusz na papierowym ręczniku. Identycznie postąp z rukolą.
  4. Tofu pokrój w kostkę, a ser pleśniowy w trójkąty.
  5. Wszystkie składniki ułóż w miseczce lub na talerzu do sałat. Następnie skrop olejem z pestek dyni, sokiem z cytryny oraz miodem.
  6. Dopraw do smaku przyprawami.
  7. Całość posyp kiełkami i pestkami dyni.