Składniki
4 Porcje
12 garści
Jarmuż
4 garście
Boczniak
1/4 sztuki
Dynia
8 łyżek
Sałatka wakame
1 sztuka
Szalotka
2 ząbki
Czosnek
1 cm
Kawałek imbiru
1 sztuka
Limonka
4 łyżki
Olej
Sposób przygotowania:
- Dynię obierz i pokrój w kostkę, a następnie obgotuj w osolonej wodzie.
- Boczniaki pokrój na paski, szalotkę, imbir oraz czosnek drobno posiekaj. Jarmuż umyj i porwij na kawałki.
- Na mocno rozgrzanej patelni przesmaż boczniaki na złocisty kolor.
- Dodaj szalotkę, czosnek oraz imbir i smaż przez chwilę.
- Na koniec dodaj jarmuż oraz dynię i smaż jeszcze 2 minuty, aż lekko zmięknie.
- Dodaj wakame, dopraw do smaku sokiem z limonki oraz przyprawami.