Składniki
4 PorcjeSposób przygotowania:
- Mięso przygotować według przepisu.
- Boczek i szalotkę pokroić, a następnie przesmażyć na maśle na rumiany kolor.
- Dodać posiekaną kapustę, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.
- Na koniec doprawić do smaku i dodać posiekany koperek.
- Podawać z sosem.
Schab ze śliwką
Mięso ze schabu wieprzowego bez kości extra nadziane śliwkami, obtoczone w marynacie Odessa i zawinięte w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E
Skład: schab wieprzowy 85%, śliwki suszone 7,6% (śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca – E202), marynata 5,12% (olej roślinny rzepakowy; tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony, przyprawy (papryka, czosnek, cebula), sól, hydrolizat białka roślinnego (kukurydza), ekstrakty przypraw, cukier), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).